BIOGRAFIA

Ratpenat es van crear a finals de 2017, quan Rubén Chacón (guitarra) i Aleix Costa (baix) es van reunir amb la intenció de crear un nou projecte de rock’n’roll en català, va ser al gener de 2018 quan juntament amb Marcos López (bateria) i Mikki “Putu” Viñé (veu) van fer el primers assajos i ara presenten el seu segon àlbum, “50% glam 50% clavegueram” (Rock de Kasba, 2020).

Amb un àmplia experiència i provinents de diferents grups van decidir fer un projecte bandarra, gamberro, irreverent i, sobretot, indecent. Que anés més enllà dels grups tancats a un sol estil i que els vinculés directament a la vessant més llibertina i salvatge del rock’n’roll. A l’abril del 2018 es van estrenar en directe i van fer una sèrie de concerts per agafar rodatge mentre composaven les seves primeres cançons. A finals del mateix any van entrar a l’EM Estudi de Terrassa i gravar el seu primer treball, “100% Indecent” (autoproduït, 2019), on s’inclouen 6 cançons pròpies i una cara B (“La Indecència I”) amb 4 versions. Durant el 2019 van realitzar múltiples concerts pel territori català en diferents formats i escenaris.

Al 2020, i després de la bona rebuda del primer treball decideixen entrar a gravar onze noves cançons, de nou a l’EM Estudi. Aquestes onze cançons transiten per l’espai on es troben el punk (“Demà pots ser tu”), el metall (“Incombustibles”), el hardcore (“Mori el mal govern”) i el rock de sèrie B (“Terror, pizza i rock’n’roll”) i compten amb les col·laboracions de luxe de Morfi Grei de La Banda Trapera del Rio, Àlex Vendrell d’Inadaptats i Eina, Dani Moreno de Motorzombis i Soto Sargantana de Pirat’s Sound Sistema.

Després de la cancel·lació de múltiples concerts, degut a la crisi sanitària i social provocada per la COVID, aprofiten aquest període per enregistrar 2 singles, “Tot no anirà bé” i “Catalonian Psycho”. Al 2021 l’engranatge no s’atura, i el grup es disposa a presentar, per fi, el seu últim treball. Que res aturi la indecència.

RATPENAT som:
Mikki “Putu” Viñé – Veu
Marcos López – Bateria
Rubén Chacón – Guitarra i coros
Aleix Costa – Baix i Coros